Prp Seti Set 24 Parça
AÇIKLAMA
PRP VE PRF İŞLEMLERİNDE BAŞLANGIÇ İÇİN KULLANABİLECEĞİNİZ SET.
SET İÇERİĞİ:
1. 2 ADET 8 ML JELLİ TÜP (GREİNER MARKA)
3. 2 ADET 3,5 ML SODYUM CİTRAT TÜP (GREİNER MARKA)
4. 2 ADET 1 ML LUER LOCK İĞNESİZ ENJEKTÖR
5. 2 ADET 5 ML LUER LOCK İĞNELİ ENJEKTÖR
6. 2 ADET HOLDER
7. 2 ADET KELEBEK SET
8. 2 ADET VACUTEİNER İĞNE UCU
9. 2 ADET 21 G İĞNE UCU
10. 2 ADET 30 G İĞNE UCU
11. 1 KUTU (100 ADET) ENJEKSİYON BANDI
12. 1 ÇİFT SİYAH NİTRİL ELDİVEN
13. 2 ADET TURNİKE
14. 1 ADET 100 ML ALKOL
PRP SETİMİZİN KULLANIMI
PRP Setimiz ile 4 adımda kolayca PRP hazırlayabilirsiniz.
1. KANIN TÜP İÇERİSİNE TOPLANMASI
PRP Kit içerisinde bulunan flebotomi (Vücuttan belli bir miktar kan alınması) seti kullanılarak kan direkt tüplere toplanır. Her tüp 8 ml hacimde olup içerisinde 1ml pıhtılaşma önleyici bulunur. Tüpler vakumlu yapısı ile kanın kolayca toplanmasını sağlar. Her iki tüp vakum bitinceye kadar kanı kendisi toplar. Bu sayede toplam 16 ml kan alınmış olur. Tüp içerisinde bulunan pıhtılaşma önleyicinin kan içerisine yayılması için tüp nazikçe çalkalanır.
2. SANTRİFÜJLEME İŞLEMİ
Herhangi bir santrifüj cihazı bu işlemi yapmak için kullanılabilir. Her iki tüp karşılıklı yerleştirilmeli ve denge sağlanmalıdır. Özel bir cihaza ihtiyaç yoktur. Önemli olan santrifüjasyonun 830 G (2500-3000 rpm arası) ile 8 dk boyunca yapılmasıdır.
3. PRP’NİN TOPLANMASI
Doğru PRP elde etmek için en önemli ve dikkat edilmesi gereken bölümdür. PRP santrifüjden çıktıktan sonra tüpü sarsmamaya özen gösterin. Tüp içeriği gözle görülür bir şekilde 3 katmana ayrılmalıdır. Bu üç katmanın gözle görünebilir olması santrifüj işleminin doğru yapıldığını gösterir.
PRP KATMANINI ANLAMAK
En altta kalan koyu kırmızı katman kırmızı kan hücrelerinden oluşur hemen üzerindeki buffy coat (Pıhtılaşması engellenmiş olan bir tüp kan santrifüj edilirse altta kırmızı küreler ve üstte ZENGİN KAN olmak üzere iki ana kısma ayrılır. Arada kan pulcukları (platelet-trombosit) ve beyaz kürelerden oluşan çok ince bir hat kalır bu hatta " buffy coat" adı verilir.) katmanı çok ince olup beyaz kan hücreleri ve trombositlerin kümelendiği alandır. Bu alan toplam kanın %1’in den daha azdır. En üst katman ise açık sarı renkte olup gözle ayrılamayan iki katmandan oluşur. PRP bu açık sarı katmanın alt bölümünde yani buffy coat katmanının hemen üzerindeki 2ml’lik bölümdür. PRP’nin üzerinde kalan en üst katman ise PPP olarak adlandırlır ve trombosit bakımından fakirdir.
Uzun iğne 5ml’lik enjektöre takılarak dik olarak tüpe batırılır. İğne buffy coat katmanının hemen üzerinde durur ve buradan 2ml enjektöre çekilir. Çekme işlemi sırasında iğnenin ucunun tüp içerisinde hafifçe daire çizmesi gerekir. Bu işlem sırasında buffy coat katmanı ve altındaki kırmızı kan hücrelerinden de çok az bir miktar alınması hücre-hücre etkileşim için önemlidir
4. RE-SÜSPANSİYON YAPILMASI
5ml’lik enjektöre toplanan prp uzun iğne çıkarılmadan re-süspansiyon tüpüne aktarılır. Re-Süspansiyon tüpü boş ve sterildir. Bu tüp 5ml olup her iki tüpten elde edilecek toplam 4ml prp için kullanılır. Tüp yan çevirilerek 30sn - 1dk boyunca el ile nazikçe çalkalanır. Bu işlem prp içerisindeki trombositlerin daha homojen yayılması için yapılır. Bu işlem bittikten sonra 1ml’lik enjektöre 21G iğne takılarak re-süspansiyon tüpündeki prp toplanır.
Daha sonra 21G iğne çıkarılarak 30G iğne takılır. Böylece PRP’miz enjeksiyona hazırdır.